fbpx

Patienthold

Vi tilbyder både specialiserede og blandede træningshold for særlige patientgrupper.

Praktisk info

Instruktør Fysioterapeuter hos Fysioform
Tidspunkt I dagtimerne. Tjek med sekretæren på 5695 4011.

Beskrivelse

Vi tilbyder både specialiserede og blandede træningshold for særlige patientgrupper. Træningen kan både indgå i behandlingsforløb og selvstændigt.

Nogle hold kræver henvisning fra lægen, mens andre blot er med tilmelding. En del patienthold er blandede hold, hvor der bliver lagt individuelt træningsprogram og er supervision af den fysioterapeut, der er ansvarlig for pågældende hold. Spørg din fysioterapeut hvis du ønsker at være med på et sådant hold.

Vi tilbyder pt. holdtræning til patienter med flg. lidelser:

  • Apoplexi
  • Artrose (gigt)
  • Parkinson
  • Rygproblemer
  • Sclerose

De fleste hold foregår i træningscenteret, og bassinholdene er i Rønne Svømmehal.

Her følger en kort beskrivelse af nogle af patientholdene.

Ryghold (Annes Rygskole): Forløber over 10 uger, 2 gange om ugen.
Der er maksimalt 8 på holdet. Der er fokus på stabilitets- og styrketræning af stigende intensitet og sværhedsgrad. Fokus på balance og på bevægelighed.  Der er også indlagt teori undervejs for at lære mere om kroppen, smerter, træningsformer, bindevæv m.m. Læs mere om holdet her.

Sclerosehold: Tirsdag/torsdag morgen
Balancetræning, styrke og stabilitetstræning. Et hold hvor der også er plads til det sociale sammenhold, hvor der drikkes lidt kaffe/the sammen om tirsdagen efter træning. Om torsdagen træner holdet samlet noget af tiden, f.eks. træning på bold eller balancetræning.

Sclerosehold: Tirsdag/torsdag formiddag
Der bliver hver torsdag trænet samlet i hold, hvor der er fokus på stabilitet og styrke, pilates, rytme/dans bl.a. Zumba-Gold.
Tirsdagene er der mere fokus på balance træning. Dette hold har også et godt socialt sammenhold, og der drikkes ligeledes kaffe/the sammen efter træningen.

Fysiopilates
Fysiopilates arbejder med mindre belastning end almindelig pilates og er derfor anvendeligt til folk med skader.  Der er fokus på bevægelseskvalitet, kropsbevidsthed og kropskontrol.
Formålet er at skabe stabilitet i muskelkorsettet som består af bækkenbunden, de dybe mave og ryg muskler samt mellemgulvsmusklen, der hedder diafragma.
Fysiopilates kan være med til at forebygge samt smertelindre, ved at man lære at bevæge sig økonomisk og mere hensigtsmæssigt ift. kroppens led, muskler og knogler. Desuden kan det have en positiv effekt på unødige spændinger i kroppen samt stress.Fysiopilates består af rolige øvelser som udfordrer koncentrationen og stiller krav til stabiliteten. Man skal derfor ikke forvente store bevægeudslag eller høj puls.Det kan give et godt udgangspunkt for at kunne klare mere krævende aktiviteter med øget stabilitet fx fodbold, løb og styrketræning mv.At kunne aktivere sit muskelkorset kan også anvendes i dagligdagsaktiviteter såsom, støvsugning, løft, og cykling.

Parkinsonhold mandag
På holdtræningen om mandagen arbejdes kroppen godt igennem. Der kan være forskelligt fokus fra gang til gang, men der forsøges at favne bredt således at alle kan blive udfordret. Fokusområderne på holdet er koordinations-, balance-, muskelstyrke-, bevægeligheds- og funktionstræning. Desuden kan man godt få lidt sved på panden.

Parkinsonhold onsdag
Dette er et lidt mindre hold for parkinsonpatienter, hvilket betyder at der er lidt mere tid til at hjælpe den enkelte. Holdet træner delvist i maskiner og delvist med øvelser omkring barren. At der laves øvelser omkring barren er med til at skabe tryghed idet man kan støtte sig til denne undervejs. Fokusområderne er koordinations-, balance-, bevægeligheds-, muskelstyrke- og funktionstræning.

Bassintræning:
Træning i vand kan være godt hvis man har ømme led og muskler. Vandets opdrift giver en aflastning af leddene og dermed også smertelindrende effekt. Man kan ofte opleve at kunne mere ved træning i vand og opnår dermed også større bevægelighed og mere naturligt bevægemønster.Derudover kan man benytte vandets modstand til at træne sine muskler.

Træningen indeholder elementer af balance-, kredsløbs-, mobilitets-, stabilitets- og styrketræning.
Et meget populært tilbud med Bettina som leder træningen. Vandet er skånsomt for leddene, giver dig hele tiden tilpas modstand, derfor er det velegnet til de fleste.

 

Kontakt os for at høre, hvilke hold, der ville passe godt til dine behov: 5695 4011 ml. kl. 10 og 14 mandag til torsdag og 8-12 fredag