Ny blid og smertefri selv-behandlingsmetode kommet til Danmark.

Melt Method Intro-workshop lørdag d. 21/4 kl. 13.30-15.00

Vil du opleve, hvordan du med en lille blød bold kan opløse ophobet stress i ansigt, hænder og fødder og hvordan det kan påvirke hele kroppens velbefindende – så kom med på denne introduktionsworkshop i the MELT Method.
Du vil på denne workshop få lært lidt om videnskaben bagved og på egen krop mærke hvilken forandring der kan skabes i hele kroppen med blot få minutters blid bearbejdning af dit bindevæv. Det er en tilgang rettet mod at du selv kan gøre en forskel for dig og din krop.
Det er første gang denne type workshop afholdes på Bornholm og der er kun 4 melt-hånd & fodinstruktører i Danmark, hvoraf Jesper U. W. Olsen er den ene.
Du kan læse og se mere om the melt method på hjemmesiden fysioformbornholm.dk, meltmethod.com og på youtube m.m.

Workshoppen kører d. 21/4 kl. 13.30-15.00

Workshoppen er åben for alle.

Pris: 75 kr. medlemmer, 100 kr. ikke-medlemmer, betaling ved reservation af plads eller snarest derefter.

Kun 16 pladser

Der vil efterfølgende være information om holdforløb og individuel træning.

Tilmelding kan ske ved fysisk fremmøde, pr. mail til info@fysioformbornholm.dk , tlf: 56954011

 

Mere om Melt metoden:

Ny blid og smertefri selv-behandlingsmetode kommet Danmark.

The Melt Method er endeligt kommet til Danmark. MELT er en forkortelse for Myofascial Energetic Lengthening Technique – på dansk Myofasciel Energetisk forLængelses Teknik.

MELT er et system udviklet af den internationalt anerkendte forfatter, underviser, instruktør og behandler Sue Hitzmann, fordi hun ønskede at hjælpe sig selv og sine patienter til at kunne hjælpe sig selv og gøre dem uafhængige af hendes behandlinger. Og i løbet af halvfemserne og 00’erne udviklede hendes øvelser og redskaber sig til den smertefrie metode der nu er ved at sprede sig til hele verden.

24-26 februar 2018 var de 4 første MELT Hånd og fodinstruktører i Danmark på kursus i London med grundlæggeren af The MELT Method, Sue Hitzmann (se billede). Der var deltagere fra meget af verdenen på dette kursus, foruden Danmark var der deltagere fra Canada, Storbritannien, Sydkorea, Sverige, Norge, Østrig, Tyskland, Rusland, Italien m.fl.

“Som Fysioterapeut med stor og bred interesse for kroppens forskellige sammenhænge og bindevævet, samt hvordan jeg kan gøre mine patienter så uafhængige af mig som behandler som muligt, ser jeg rigtigt mange muligheder og stort potentiale i the MELT method.” Udtaler MELT Hånd og fod instruktør Jesper Upul Westh Olsen, der til dagligt arbejder som helhedsorienteret fysioterapeut i FysioForm Bornholm.

Det var 3 meget intensive dage hvor der var rigtigt meget viden og praksis der skulle tages ind, foruden de 3 dage med live undervisning skulle deltagerne også gennemføre 4 ugers online pre-training oveni. Med både praksis og teoretisk materiale der skulle gennemgåes.

Noget af det der adskiller sig fra mange andre metoder er at det først og fremmest slet ikke må gøre ondt når man laver øvelserne, at den er yderst simpel og mulig at udføre for alle. Der er her tale om en meget blid tilgang til sundhed og er ikke tænkt som at skulle erstatte andre øvelser, men kan være en lille tilføjelse til ens praksis, uanset om det er yoga, tai chi, golf, smidighedstræning eller løb, basketball eller hvad man nu træner. Det er også et fantastisk redskab til de der måtte have forskellige typer smerter og/eller stivhed rundt omkring i kroppen, uagtet om det gigt, fibromyalgi, kronisk trætheds syndrom, knyster på fødderne, stivhed i leddene eller stress, for blot at nævne nogle få områder metoden er egnet til.

Det handler om at man selv kan gøre en masse med en række få – men enormt effektive øvelser. Selv med kun 10 minutters øvelse om dagen kan man opnå rigtigt gode forandringer næsten uagtet hvad man døjer med. Denne metode handler nemlig om at gøre noget godt for det miljø man har i kroppen gennem nerve- og bindevævssystemet og lymfesystemet i hele kroppen, fremfor kun i fx skulderen, nakken, ryggen, fødderne eller hvor man nu mærker at stress i sine forskellige former har sat sig i kroppen.

Når du bliver uddannet i MELT lærer du at forstå kroppen på en helt anden måde end vi tidligere har gjort indenfor anatomi, sundhed og sygdom. Der er i de seneste 20 år sket enormt meget indenfor forskningsområdet omkring vort bindevæv. Det væv der også går under navnet Askepot-vævet fordi det i mange år, trods det er det væv vi har mest af i kroppen, blot er blevet skåret væk og ikke været tillagt nogen anden betydning end at være fyld- og pakkemateriale. I dag ved vi bedre, der er meget forskning på området der viser sammenhænge mellem ændringer i bindevævet og dets betydning og påvirkning for/under træning, performance, hukommelse, stress, smerter, skader, forskellige sygdomme og ældning. Med MELT metoden får du redskaber til at gøre noget bedre for dit indre miljø så dine celler i kroppen får det bedre.

Vil du lære mere om MELT – komme på en workshop eller forløb, kan du prøve at kontakte en af de fire MELT hånd- og fodinstruktører:

Annette Tzfanya – https://yogamedmere.simplesite.com

Helle Schmidt – www.yoga.essendo.net

Tina Fresco – www.yogaalfresco.dk

Jesper Upul Westh Olsen – www.juwo.dk / www.fysioformbornholm.dk